Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İnanca Köyü Gurup Su Projesi Başka Bahara Mı?
17 Şubat 2012, 00:10

İnanca Köyü Gurup Su Projesi Başka Bahara Mı?

İnanca Gurup Su Projesi yılan hikayesine döndü.

GÖRELE İNANCA KÖYÜ GURUP SU PROJESİ BAŞKA BAHARA MI ?

İnanca Gurup Su Projesi yılan hikayesine döndü.

880 bin lira ayrılan projenin ödeneği 280 bin liraya düşürüldü! Projenin gerçekleşmesi imkansız hale geldi.

Bilindiği üzere Giresun İl Özel İdaresi'nin 2012 yılı bütçesi 30 milyon lira olarak belirlenmişti.

Giresun İl Genel Meclis Başkanı Osman Öden yaptığı açıklamayla,"bütçede en fazla ödeneğin Milli Eğitim'e aktarılacağını söyledi.Giresun'da eğitim-öğretime büyük önem verdiklerini vurgulayan Öden, bunu da İl Özel İdaresi'nden Milli Eğitim'e aktarılan kaynakla gösterdiklerini dile getirdi.Osman Öden, Milli Eğitim'den sonra bütçede en fazla ödeneğin köylere yönelik yol ve su projelerine aktarılacağını, üçüncü kalemin ise yeni yapılacak hizmet binası olacağını vurguladı.

İlçeler ve alacakları bütçe ödenekleri şöyle:

"Alucra ilçesi 765 bin TL,Bulancak ilçesi 1 milyon 770 bin TL,Çamoluk ilçesi 490 bin TL,Çanakçı ilçesi 438 bin TL,Dereli ilçesi 910 bin TL,Doğankent ilçesi 413 bin TL,Espiye ilçesi 890 bin TL,Eynesil ilçesi 490 bin TL,Giresun Merkez 2 milyon 200 bin TL,Görele ilçesi 933 bin TL,Güce ilçesi 685 bin TL,Keşap ilçesi 770 bin TL,Piraziz ilçesi 660 bin TL,Şebinkarahisar ilçesi 930 bin TL,Tirebolu ilçesi 980 bin TL ve Yağlıdere ilçesi ise 670 bin TL."

Bu açıklamalar sonrası Görele İnanca Gurup Su Projesine 880 bin lira aktarıldığı ancak diğer AKP ilçe Meclis üyelerinin girişimleri sonucu bu miktarın 280 bin liraya düşürüldüğü haberi Görele'de su bekleyen köylülerce üzüntüyle karşılandı.

Görele CHP İl Genel Meclisi Üyesi Hüseyin Kuğuoğlu gelişmelerden son derece rahatsızdı hele de Görele AKP İl Genel Meclis Üyeleri Sezer ve Nizamoğlu'nun tepkisiz kalmalarına bir anlam veremediğini ifade ediyordu.

Kuğuoğlu,

"Giresun İl Genel Meclisi halen borçlu bir meclistir,aylık geliri sadece 30 bin liradır ve bütün bunlara karşılık Meclisi 20 milyon(trilyon) borçlandırıyorlar hem de %6 gibi yüksek bir faiz ile birlikte yapılacak bu borçlanma Meclisin ilerki yıllarını ipotek altına alacak bir borçlanmadır.

Neymiş efendim,"2012 yılında asfaltlanmamış,betonlanmamış,grup yolu kalmayacakmış. 2012 Köylerde Hizmetin Miladı Olacak"...mış.

Bütün bunlar nasıl olacak?

20 milyon(trilyon) paranın 15 milyonu(trilyon) yol çalışmalarına,5 milyon(trilyon)lirası ise Gurup İçme Su Projelerine ayrılması gerekmektedir.

1 metreküp beton fiyatı 130-160 lira civarında seyrediyorken,bu parayla kaç km yol yapılabileceğini varın siz hesap edin artık.15 milyon(trilyon) ile 120 km yol ancak yapılabilinir.Oysa Giresun köylerinin yol uzunluğu 7500-8000 km civarındadır.

Bütün bunlar böyleyken,İnanca Gurup Su Projesine ayrılan 880 bin liralık ödeneğin 280 bin liraya düşürülmesi asla kabul edilemez bir şeydir.Görele'nin AKP'li üyelerinin sessiz kalışını kınıyorum.Yıllarca susuz köylüleri yalanlarla oyalayanların bundan utanması gerekir"

diyerek üzüntülerini dile getiriyordu.

Bunun üzerine telefonla görüştüğümüz Mustafa Demirci projeyi gerçekleştireceklerini ifade ediyordu.

Bir toplantıya katılmak üzere Ankara'da bulunduğunu ifade eden Demirci,

"Hükümetimizin ilk önceliği susuz köylerin su sorununu çözmektir.Görele Kaymakamlığı ile birlikte İnanca Gurup Su Projesini bitirmeye kararlıyız" diye ifade ediyordu.

Toplamda 880 bin liraya gerçekleşecek olan İnanca Gurup Su Projesini 280 bin liraya nasıl gerçekleştirileceği akıllarda soru işareti bırakıyordu.

Görele Güzel Sanatlar Fakultesi konusu halen ortadayken susuz köylerin sorununun nasıl çözüleceği merakla bekleniyor.

Haber: Ali Dursun www.gorelesol.com

Haberi Ekleyen:

Bu haber 236 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Görele

Görele'de Asfaltsız Yol Kalmayacak

Görele'de Asfaltsız Yol Kalmayacak İlçede asfaltsız mahalle ve köy yolu kalmayacağını ifade eden Melikoğlu, sözlerine şöyle devam etti.

Görele'de Trafik Kazası: 3 Yaralı

Görele'de Trafik Kazası: 3 Yaralı Görele ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralandı.

Eynesil Minübüsü kazası yaptı

Eynesil Minübüsü kazası yaptı Edinilen bilgilere göre Eynesil Minibüsçülerinden ( Kıvırcık) İbrahim Topa

Görele 19 Mayıs'a Sahip Çıktı

Görele 19 Mayıs'a Sahip Çıktı Görele'de Gençlik Bayramı Kutlandı

Çanakçı Belediyesinde 3 Kişi Gözaltına Alındı

Çanakçı Belediyesinde 3 Kişi Gözaltına Alındı Çanakçı Belediyesine Operasyon: 3 Gözaltı

KADINLAR KULÜBÜ

Yeni Aşkın Zorluğu

Yeni Aşkın Zorluğu

SIIR KÖSESI

Sabiha Serin'in Yorumuyla Bayrak Şiiri

Sabiha Serin'in Yorumuyla Bayrak Şiiri

RÖPORTAJ

İmparatoriçe'nin Parıldayan Cenneti: Görele

İmparatoriçe'nin Parıldayan Cenneti: Görele

DOKTORUNUZ'A SORUN

Limon ve Sarımsak Mucizesi

Limon ve Sarımsak Mucizesi

AVUKATANIZ'A SORUN

Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru nasıl yapılacak?

Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru nasıl yapılacak?

HAVA DURUMU

Istanbul
16 / 20 °C
Ankara
11 / 23 °C
Giresun
12 / 25 °C
Trabzon
17 / 25 °C
Samsun
12 / 22 °C

SİTE ANKET

Bu sene Fındık sizi mutlu etti mi ?

http://2.bp.blogspot.com/-bbL1Q71TD4Q/TVxJ8jhfAzI/AAAAAAAACAI/vX6pjg3a4pY/s1600/findik_resimleri.jpg

Ankete Katil »