Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Merkezi Ezan Okunmasına Son Verildi
24 Aralık 2011, 11:06

Merkezi Ezan Okunmasına Son Verildi

Giresun'da, Vali Dursun Ali Şahin'in talimatıyla merkezi sistemle ezan okunmasına son verildiği bildirildi.

Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Vali Şahin'in, konuyla ilgili Giresun Müftülüğü'ne ve kaymakamlıklara bir yazı göndererek, bu sabahtan itibaren merkezi sistemle ezan okunmasının kaldırılmasını istediği kaydedildi.

Açıklamada, 10 yılı aşkın süredir kadrosuzluk ve yeterli din görevlisi olmaması gibi sebeplerden dolayı, merkezi sistemden ezan okunması uygulamasının Giresun'da sürdürüldüğü, ancak şu an itibariyle il genelinde kadrosu olmayan cami ve mescitlere gerekli atamaların yapıldığı, din görevlisi olmayan cami sayısının da asgari seviyeye çekildiği aktarıldı.

Bu haber www.diyanethaberler.com adresinden kopyalanmıştır


Açıklamada, Diyanet İşleri Başkanı'yla telefonla bir görüşme yapan Vali Şahin'in, vatandaşların merkezi ezan konusundaki şikâyetlerini ilettiği vurgulanarak, "Başkanlık da uygulamanın sonlandırılmasıyla ilgili hiçbir sakıncanın olmadığını belirtmiştir. Görüşmede, Başkanlık tarafından da merkezi ezan ve merkezi vaaz sisteminin kaldırılacağı, ancak merkezi vaaz sisteminin kaldırılmasının biraz zaman alacağı ifade edilmiştir." denildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı'yla görüş birliğine varılarak, bugün sabah namazından itibaren Giresun genelinde, merkezi sistemden ezan okunmasının kaldırıldığı aktarılan açıklamada, cami olmayan merkezi sistemden faydalanan bazı yerlerde ise en yakın camideki ezanın bağlantısının yapılacağı ifade edildi.

Açıklamada, Giresun Valisi Dursun Ali Şahin'in ayrıca, din görevlilerinin, merkez vaazının verildiği saatlerde, Kur'an-ı Kerim veya Diyanet yayınlarından bölümler okuyarak, cemaati dini yönden bilgilendirilmesini istediği belirtildi.

Haberi Ekleyen: Levent Aksu

Bu haber 160 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Giresun

Sahipsiz Giresun'un Çilekeş Çocukları

Sahipsiz Giresun'un Çilekeş Çocukları Giresun'un sahipsizliğinin faturası öğrencilere çıkmaya devam ediyor.

Yaylalara Göçler Başladı

Yaylalara Göçler  Başladı Güce ilçesinde sıcaklıkların mevsim normallerine ulaşmasıyla yaylacılar, yaylalara hareket etmeye başladı

Giresunlular Taksim'e Yürüdü

Giresunlular Taksim'e Yürüdü Giresunlular İstiklal caddesinde yürüyüş yaptılar...

3 Bin Yıl Önce Giresun

3 Bin Yıl Önce Giresun Giresun Belediyesi müthiş bir projeye imza attı. Giresun Belediyesi Proje Ofisi Mitolojik çağda Giresun Adası Proje...

Türk Yıldızlarından Prova Uçuşu

Türk Yıldızlarından Prova Uçuşu Türk Yıldızları ve SOLARTÜRK yarın saat 15:00'de prova uçuşu gerçekleştirecek.

KADINLAR KULÜBÜ

Yeni Aşkın Zorluğu

Yeni Aşkın Zorluğu

SIIR KÖSESI

Sabiha Serin'in Yorumuyla Bayrak Şiiri

Sabiha Serin'in Yorumuyla Bayrak Şiiri

RÖPORTAJ

İmparatoriçe'nin Parıldayan Cenneti: Görele

İmparatoriçe'nin Parıldayan Cenneti: Görele

DOKTORUNUZ'A SORUN

Limon ve Sarımsak Mucizesi

Limon ve Sarımsak Mucizesi

AVUKATANIZ'A SORUN

Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru nasıl yapılacak?

Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru nasıl yapılacak?

HAVA DURUMU

Istanbul
16 / 20 °C
Ankara
11 / 23 °C
Giresun
12 / 25 °C
Trabzon
17 / 25 °C
Samsun
12 / 22 °C

SİTE ANKET

Bu sene Fındık sizi mutlu etti mi ?

http://2.bp.blogspot.com/-bbL1Q71TD4Q/TVxJ8jhfAzI/AAAAAAAACAI/vX6pjg3a4pY/s1600/findik_resimleri.jpg

Ankete Katil »