Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Görele'de Daire Satışlarına Kredi Faizi Freni!
19 Aralık 2011, 17:34

Görele'de Daire Satışlarına Kredi Faizi Freni!

Kredi faizlerinin yükselmesi nedeniyle Görele'de de daire satışları azaldı...

2012’de gayrimenkul sektörünün kıyasıya bir rekabetin içine gireceğini söyleyen Görhele Emlak Danışmanı Turhan Sinirlioğlu firmaların azalan müşteriyi kapma yarışında olacağını tahmin ediyor. Yükselen konut kredisi faizleri nedeniyle tüketicinin daha temkinli olacağını öngören Sinirlioğlu Tüketici frene basınca sektörde işlerin düştüğünü söyledi.
Görhele Emlak Danışmanı Turhan Sinirlioğlu yaptığı değerlendirmede şu konulara yer verdi;” 2011’de konut sektöründe çok önemli yatırımlar yapıldı. Ancak son çeyrekte bir duraksama yaşandı. Biz Görele’de 2011 yılını aylık 10 daire satış ortalamasıyla geçirdik. Ancak son aylarda Faizlerdeki artış ve Dünya’daki krizin etkisiyle bu rakam 1-2’lere düştü.
Ülkemizde İnşaat Müteahitleri artık Planlamalarını daha kontrollü ve revize edilmiş şekilde yapıyor.  Yapım firmaları ayağını yorganına göre uzatıyor. Ülkemizdeki ekonomik gidişatın iyi olması bir anlam taşımıyor, Avrupa’daki krizden herkes etkileniyor. Vatandaş temkinli ülke olarak biz de etkileneceğiz diye korkuyor. 
Bu sektördeki herkes 2012de az sayıdaki müşteriyi kapmak için ciddi bir rekabet içinde olacak. Doğru finansal koşulları sunan güçlü yapım  firmaları burada kazançlı çıkacak. Nakit akışını ayarlayamayan inşaat firmaları binalarını bitirmekte  sıkıntıya girecek. Ürkek durumda olan tüketici haliyle projeden yada inşaat halindeki daireyi almayı değil de bitmiş daireyi almaya  yönelecek.
Alt gelir gruplarında yaşayanların artık daire alamadığına da değinen Görhele Emlak Danışmanı Turhan Sinirlioğlu alımların üst gelir gruplarında yaşayanlar tarafından alındığını belirtti. Sinrlioğlu” en düşük daire fiyatının 100 bin liradan başladığı günümüzde aylık geliri 1000 liranın altında olan vatandaşın ev sahibi olma hayali bitti. Daire satışları şu an en az iki maaşlı insanlara yapılıyor. Çift maaşlı aileler kredi kullanarak daire alıp, bir maaşı krediye bağlıyorlardı. Kredi faizlerindeki artış ve gelecekteki tedirginlik böyle düşünenleri de engelledi. Sanıyorum Türkiye’de ve Dünya’da kriz tamamen bitmeden inşaat sektöründe istenen hız yakalanamaz. İnşaatın ülkemizde lokomotif güç olabilmesi için mutlaka kredi faizlerinin makul seviyede olması gerekir. Bankalar biraz fedakarlık yapmalı. Çok büyük karlar yerine aza kanaat etmeli” dedi.



Haber : Turhan Sinirlioğlu

Haberi Ekleyen: Levent Aksu

Bu haber 222 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Görele

Görele'de Asfaltsız Yol Kalmayacak

Görele'de Asfaltsız Yol Kalmayacak İlçede asfaltsız mahalle ve köy yolu kalmayacağını ifade eden Melikoğlu, sözlerine şöyle devam etti.

Görele'de Trafik Kazası: 3 Yaralı

Görele'de Trafik Kazası: 3 Yaralı Görele ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralandı.

Eynesil Minübüsü kazası yaptı

Eynesil Minübüsü kazası yaptı Edinilen bilgilere göre Eynesil Minibüsçülerinden ( Kıvırcık) İbrahim Topa

Görele 19 Mayıs'a Sahip Çıktı

Görele 19 Mayıs'a Sahip Çıktı Görele'de Gençlik Bayramı Kutlandı

Çanakçı Belediyesinde 3 Kişi Gözaltına Alındı

Çanakçı Belediyesinde 3 Kişi Gözaltına Alındı Çanakçı Belediyesine Operasyon: 3 Gözaltı

KADINLAR KULÜBÜ

Yeni Aşkın Zorluğu

Yeni Aşkın Zorluğu

SIIR KÖSESI

Sabiha Serin'in Yorumuyla Bayrak Şiiri

Sabiha Serin'in Yorumuyla Bayrak Şiiri

RÖPORTAJ

İmparatoriçe'nin Parıldayan Cenneti: Görele

İmparatoriçe'nin Parıldayan Cenneti: Görele

DOKTORUNUZ'A SORUN

Limon ve Sarımsak Mucizesi

Limon ve Sarımsak Mucizesi

AVUKATANIZ'A SORUN

Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru nasıl yapılacak?

Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru nasıl yapılacak?

HAVA DURUMU

Istanbul
16 / 20 °C
Ankara
11 / 23 °C
Giresun
12 / 25 °C
Trabzon
17 / 25 °C
Samsun
12 / 22 °C

SİTE ANKET

Bu sene Fındık sizi mutlu etti mi ?

http://2.bp.blogspot.com/-bbL1Q71TD4Q/TVxJ8jhfAzI/AAAAAAAACAI/vX6pjg3a4pY/s1600/findik_resimleri.jpg

Ankete Katil »