Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İşte beklenen karar!
18 Kasım 2011, 17:18

İşte beklenen karar!

İşte beklenen karar!

Münevver Karabulut’un 3 Mart 2009’da öldürülmesinden itibaren 2 yıl 8 ay süren soruşturma ve dava süreci sonunda bugün nihai karar verildi.

Garipoğlu, tasarlayarak canavarsa hislerle adam öldürmek suçundan 24 yıl hapse mahkum edildi.

Davada karar öncesinde son sözleri sorulan Cem Garipoğlu şunları söyledi:

"çok üzgünüm hem kendi ailem hem münevver'in ailesinden özür diliyorum çok pişmanım cezama razıyım."

Davanın 14 Ekim tarihli son duruşmasında savcı mütalaasını açıklamış Cem Garipoğlu'nun "Tasarlayarak, canavarca hisle adam öldürmek" suçundan 18 ile 24 yıl arasında ağır hapis cezasıyla cezalandırılmasını istemişti. Garipoğlu suç tarihinde 18 yaşından küçük olduğu için TCK'da bu tür suçlar için öngörülen "ağırlaştırılmış müebbet hapis" cezası verilemiyor.

Cem Garipoğlu, 3 Mart 2009'da işlediği cinayetin ardından 197 gün boyunca firari olarak saklandı. 17 Eylül 2009'da teslim olan Garipoğlu 18 Eylül 2009'da tutuklandı. Garipoğlu, eğer savcının talep ettiği üst sınırdan, yani 24 yıl ceza alırsa Ceza İnfaz Kanunu gereği bu cezanın üçte ikisini yani 16 yılı cezaevinde geçirecek. Ayrıca, Garipoğlu'nun gözaltına alındığı günden, cezanın Yargıtay'da onandığı güne kadar tutuklu kaldığı süre de cezadan düşülecek. Böylece Garipoğlu üst sınırdan ceza aldığı takdirde 14 yıl daha cezaevinde kalacak.

Garipoğlu ailesi ise Cem Garipoğlu'nun 197 gün boyunca firari olduğunu, polisten ve adaletten kaçtığını belirterek bu nedenle iyi hal indirimi uygulanamayacağını savunuyor

öNCEKİ HABER  

Lise öğrencisi Münevver Karabulut’un Bahçeşehir’deki bir villada başı kesilerek öldürülmesine ilişkin dava karar aşamasına geldi. Karabulut’un 3 Mart 2009’da öldürülmesinden itibaren 2 yıl 8 ay süren soruşturma ve dava süreci sonunda bugün nihai karar verilecek.

İşlendiği günden itibaren Türkiye’nin gündemine oturan cinayete ilişkin soruşturma ve dava sürecinde birbirinden ilginç gelişmeler yaşandı. Bu olayla bağlantılı olarak açılan dava ve soruşturma sayısı 15’i buldu. Cinayeti soruşturan emniyet görevlilerinden, Adli Tıp Kurumu’nda cesede otopsi yapan teknisyene kadar birçok kişiye dava açıldı. Mahkeme Başkanı davadan çekilmek zorunda kaldı.

Adalet Bakanlığı Karabulut ailesine tazminat ödemeye mahkum edildi.

Haberi Ekleyen: Mehmet R. Aksu

Bu haber 104 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Gündem

Düğmeye basıldı

Düğmeye basıldı Düğmeye basıldı

Hatay'da çatışma: 3 asker şehit

Hatay'da çatışma: 3 asker şehit Hatay'ın Dörtyol ilçesi kırsalında güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada 3 asker...

Kentsel dönüşüm yasalaştı

Kentsel dönüşüm yasalaştı Kentsel dönüşüm yasalaştı

Anneler Günü Kutlu Olsun

Anneler Günü Kutlu Olsun Tüm annelerin, anneler günü kutlu olsun..

O tarihe dikkat!

O tarihe dikkat! O tarihe dikkat!

KADINLAR KULÜBÜ

Yeni Aşkın Zorluğu

Yeni Aşkın Zorluğu

SIIR KÖSESI

Sabiha Serin'in Yorumuyla Bayrak Şiiri

Sabiha Serin'in Yorumuyla Bayrak Şiiri

RÖPORTAJ

İmparatoriçe'nin Parıldayan Cenneti: Görele

İmparatoriçe'nin Parıldayan Cenneti: Görele

DOKTORUNUZ'A SORUN

Limon ve Sarımsak Mucizesi

Limon ve Sarımsak Mucizesi

AVUKATANIZ'A SORUN

Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru nasıl yapılacak?

Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru nasıl yapılacak?

HAVA DURUMU

Istanbul
16 / 20 °C
Ankara
11 / 23 °C
Giresun
12 / 25 °C
Trabzon
17 / 25 °C
Samsun
12 / 22 °C

SİTE ANKET

Bu sene Fındık sizi mutlu etti mi ?

http://2.bp.blogspot.com/-bbL1Q71TD4Q/TVxJ8jhfAzI/AAAAAAAACAI/vX6pjg3a4pY/s1600/findik_resimleri.jpg

Ankete Katil »