Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Evliliği Bunlar Bitiriyor
13 Temmuz 2011, 13:28

Evliliği Bunlar Bitiriyor

Çiftlerin özellikle 4 yanlış davranış şekli boşanma ihtimalini artırıyor.

Aşağılanma

Çiftler arasında yaşanabilecek en olumsuz en yıkıcı duygu. Bu durumda ilişkiyi kurtarmak neredeyse imkansız. Saygının bittiği noktada ortaya çıkıyor ve ilişkiyi kökten zayıflatıyor. Çiftler ayrılsa bile aşağılanmanın özgüvene verdiği zarar yıllarca sürebiliyor.

Eleştiri

Yapılış şekline göre yapıcı veya yıkıcı olabilir. Eğer birbirinizin davranışlarını değil kişilik özelliklerini eleştiriyorsanız bu yıkıcı olur. Ne kadar öfkeli olursanız olun, sadece o anda öfkelendiğiniz davranışı eleştirmelisiniz.Herkes takdir edilidği ortamda kalmak ister.

Savunma

Karşı tarafı anlamaya çalışmadan, sürekli kendini savunmak ayrılık getirir. Kendi tutumlarını sürekli rasyonelleştirmek, karşı taraf fikrini söylediğinde 'asıl sen bunu yapıyorsun' deyip oku ona çevirmek, onu dinlemeden hemen kendi fikrini söylemek, savunma davranışlarından bazıları.

Duvar örme

Tehlikesiz görünmesine rağmen ilişkiye en çok zarar veren davranışlardan biri. Eşlerden biri endişesini dile getirdiğinde diğeri bunu tamamen yok sayıyorsa ya da konuyu başka tarafa çeviriyorsa duygusal ve fiziksel anlamda duvar örer. Bu karşı taraf için 'sen değersizsin' demektir.

 
 
 
 

Haberi Ekleyen: Merve Aksu

Bu haber 556 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Evlilik

Evliliğe Hazır Mısınız ?

Evliliğe Hazır Mısınız ? Evlilik için iyi nedenler

Aşk Evliliği Kurtarmaz!

Aşk Evliliği Kurtarmaz! Aşk Evliliği Kurtarmaz!

KADINLAR KULÜBÜ

Yeni Aşkın Zorluğu

Yeni Aşkın Zorluğu

SIIR KÖSESI

Sabiha Serin'in Yorumuyla Bayrak Şiiri

Sabiha Serin'in Yorumuyla Bayrak Şiiri

RÖPORTAJ

İmparatoriçe'nin Parıldayan Cenneti: Görele

İmparatoriçe'nin Parıldayan Cenneti: Görele

DOKTORUNUZ'A SORUN

Limon ve Sarımsak Mucizesi

Limon ve Sarımsak Mucizesi

AVUKATANIZ'A SORUN

Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru nasıl yapılacak?

Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru nasıl yapılacak?

HAVA DURUMU

Istanbul
16 / 20 °C
Ankara
11 / 23 °C
Giresun
12 / 25 °C
Trabzon
17 / 25 °C
Samsun
12 / 22 °C

SİTE ANKET

Bu sene Fındık sizi mutlu etti mi ?

http://2.bp.blogspot.com/-bbL1Q71TD4Q/TVxJ8jhfAzI/AAAAAAAACAI/vX6pjg3a4pY/s1600/findik_resimleri.jpg

Ankete Katil »